Vlaganje

2 dividendni delnici, ki ju bom obdržal za vedno

Moje najljubše naložbe so velika, znana podjetja s trajnimi podjetji, ki trgujejo po skromnih cenah. Moje orodje za ugotavljanje, kdaj kupiti, je zgodovinsko visok dividendni donos. Zato sem na koncu kupil Hrana Hormel (NYSE: HRL)in General Mills (NYSE:GIS)par let nazaj.

Ta članek pojasnjuje, zakaj želim obdržati ti dve delnici dividend v prihodnjih letih.

1. Hormel Foods: Stroj za rast

Imam navado pobirati visok donos namesto hitre rasti dividend, zato Hormel Foods in njegovih skromnih 2,3 % dividendni donos je malo čudno za moj portfelj. Zanimivo je, da se donos od mojega prvotnega nakupa delnice ni veliko spremenil - vendar se je dividenda, saj se je v zadnjih petih desetletjih vsako leto povečevala. Zaradi tega je Hormel kralj dividend, izjemno ekskluzivna skupina podjetij. Še bolj impresivna, letna rast dividend v zadnjem desetletju je bila neverjetnih 15 %!

kako vlagati v ameriški dolar
Oseba, ki s prstom pokaže naraščajoči trend z besedo dividenda, ki se nahaja pred njimi.

Vir slike: Getty Images.

Torej kljub dejstvu, da je donos Hormela približno enak, kot je bil, ko sem kupil (kar je zgodovinsko visoko za podjetje), sem še vedno na položaju, ker se je njegova cena delnice dvignila skupaj z izplačilom dividend. Točno zato ga imam v lasti.Toda kaj bo spodbudilo rast dividend v prihodnosti? Odgovor je, da ima Hormel v lasti veliko zbirko vodilnih blagovnih znamk v industriji, vključno z istoimensko blagovno znamko SPAM, Skippy, Planters in Wholly Guacamole, med mnogimi drugimi. Ima impresivno zgodovino inovacij pri svojih blagovnih znamkah, da ostanejo pomembne in da se prodaja blagovnih znamk širi. Poleg tega ta fiskalno konzervativni proizvajalec hrane povečuje svoje poslovanje s prevzemi (Planters je bil zadnji nakup). To je Hormelu omogočilo, da razširi svoj doseg v Južno Ameriko, povečalo svoj položaj v deli za deli in mu omogočilo pridobitev deleža udobnega prostora. Skratka, počne prave stvari za rast svojega poslovanja, od vlaganja v blagovne znamke, ki jih ima v lasti, do inteligentnih nakupov, ki dopolnjujejo njegove bistvene prednosti.

Hormel vas verjetno ne bo navdušil na področju donosa, kljub zgodovinsko visokemu donosu trenutno, vendar je to v redu, dokler se zavedate, da bo verjetno bolj nagrajevalno na strani rasti dividend. Združite to z imeni z višjim donosom in na koncu boste dobili bolj uravnotežen portfelj dividend, zaradi katerega vaša kupna moč dividend ne bo manjša inflacija .

2. General Mills: Grem k psom, na dober način

Hormelovega vrstnika General Millsa sem kupil iz povsem drugega razloga. Da, donos je bil na zgodovinski visoki točki, kot Hormel. Toda General Mills je pravkar napovedal, da je opravil precej velik prevzem. Vlagatelji so bili zaskrbljeni, da je preplačalo, še posebej, ker je vodstvo izjavilo, da bo dividende nespremenjeno, medtem ko bo poplačalo dolg, povezan z združitvijo. Vendar sem to videl kot priložnost, da poceni dobim podjetje, ki je pametno vlagalo v prihodnost.katere od naslednjih naložb v delnice je treba obračunati z uporabo stroškovne metode?

HRL grafikon dividendnih donosov

HRL dividendni donos podatki YCharts

Cilj pridobitve, modri bivol, osredotočen na hišne ljubljenčke, je pomemben. Blue Buffalo je največja blagovna znamka v hitro rastočem prostoru zdrave hrane za hišne živali. Proizvajalec hrane za hišne živali je bil na pomembnem razpotju, ko je vstopil General Mills, saj je šele začel vstopati v splošni trgovinski prostor, potem ko je prevladoval v kategoriji posebnih hišnih ljubljenčkov. Tovrstna uvedba je točno tisto, v čemer je General Mills dobra, in se je izvedla prav tako dobro, kot bi pričakovali pri enem največjih dobaviteljev živilske industrije.

seznam držav z zakonitim rekreacijskim plevelom

Toda ključno pri tem je, da je proizvajalec hrane kupil vodilno blagovno znamko, da bi dopolnil svojo zbirko vodilnih blagovnih znamk, kot sta Yoplait in Cheerios, med mnogimi drugimi. To je moč podjetja, ki vzame vodilne blagovne znamke in teče z njimi. Predvsem to vključuje tudi inovacije, ki v primeru Blue Buffalo vključujejo seganje v kategorijo prigrizkov za hišne živali prek druge pridobitve .

Ne pričakujem, da bo General Mills dosegel enako raven rasti dividend kot Hormel, vendar sem kupil, ko so dividende prinašale krepko več kot 4%. In proizvajalec hrane ima zdaj ponovno začel povečevati dividende -- skromno, a prej, kot je bilo prvotno predvideno. Tako da sem z dosedanjo investicijo zelo zadovoljen. Danes je donos okoli 3,5 %, kar je zgodovinsko gledano še vedno nekako visoko (čeprav ni niti približno tako privlačno kot takrat, ko sem se odločil). Vendar pa je glavna tema, da ima ta proizvajalec hrane dolgo in uspešno zgodovino početja pravih stvari za rast sčasoma. V mojem portfelju naredi soliden udarec ene-dve dividende, ko ga postavim ob bok s Hormelom z nižjim donosom.

Na dolge razdalje

Ko gledam na dolgi rok (večnost je približno toliko časa, kolikor je dolga), ne razmišljam o tem, kaj je podjetje zaslužilo v četrtletju, glede na to, da bo uspešnost sčasoma naraščala in upadala. Razmišljam o tem, kako deluje s strateškega vidika in kako se delnice na splošno prilegajo mojemu celotnemu portfelju.

Hormel in General Mills sta dobro vodeni živilski podjetji, ki sta dokazali svojo odpornost skozi čas s tem, da delajo 'prave' stvari (mislite na inovacije izdelkov in spreminjanje sveta okoli sebe). Zame je bilo ključno, da sem to videl in vstopil, ko so bili njihovi donosi zgodovinsko privlačni. Zdaj sem zadovoljen, da se usedem in pustim, da se moja izplačila dividend povečajo, in morda občasno spet skočim, ko bo trg predstavil priložnost.

Na tej fronti je Hormel spet videti precej privlačen in razmišljam o tem, da bi dodal svoj položaj. General Mills ne ravno toliko, vendar gledam in upam, da mi bo gospod Market dal priložnost, da dodam še nekaj med širšim umikom trga.^