Vlaganje

2 poceni delnice, kjer počasi in enakomerno zmagujeta dirka

Delnice rasti so športni avtomobili in v obeh primerih je razumljivo, da pred nakupom odprete pokrov motorja, da vidite, kakšno moč dobivate. Hitrost je pomembna. Vendar pa je treba nekaj povedati tudi o zanesljivosti. Ni vedno najhitrejše ali najbolj bleščeče vozilo, ki vas bo pripeljalo do želenega cilja.

GoDaddy (NYSE:GDDY)in Sirius XM Holdings (NASDAQ: SIRI)niso priljubljene naložbe med vlagatelji v delnice, ki rastejo, vendar so leta pozitivne rasti dosegale enakomerno in predvidljivo hitrost. So počasi premikajoči se športni avtomobili, ki se ne pokvarijo. Poglejmo, zakaj sta si ti dve delnici zaslužili svoje dirkalne črte na počasnem pasu.

Zaloge kovancev rastejo višje na tleh poleg rastočih rastlin.

Vir slike: Getty Images.

GoDaddy

Registracije domenskih imen se morda ne zdijo kot panoga. S pojavom platform družbenih medijev je manj pomembna prisotnost dot-com, sama panoga pa je uničujoč posel. Vendar se je GoDaddy izpostavil kot vrhunska blagovna znamka na tem trgu in rast – počasna rast, seveda, a kljub temu rast – vas bo navdušila.

GoDaddy je dosegel osem zaporednih let dvomestne rasti prihodkov. Zapored naj bi se leta 2021 razširil na devet, saj smernice GoDaddyja zahtevajo 13-odstotno povečanje v letošnjem letu.Dobički ne bodo odnehali vlagateljev z visoko oktansko rastjo. Letni dobički prihodkov so običajno pri mladostnikih in včasih celo nižji, saj se je GoDaddy v zadnjih dveh letih povečal za 12 % oziroma 11 %. Visoka ocena je bila dosežena leta 2013 s 24-odstotnim porastom prihodka. Vendar je stalna rast GoDaddyja smiselna. Ko enkrat registrirate domeno, jo boste želeli ohraniti iz leta v leto, tudi če je le nadomestno mesto za morebitno spletno mesto, platformo ali blog. Registracija prinaša razumne stroške kritja za sanje in poslovne ideje, ki čakajo na uresničitev.

GoDaddy je blagovna znamka, ki jo vsi poznajo v tej niši, in to ji je pomagalo doseči več kot 20 milijonov strank in ponuditi več storitev. Manj kot polovica njegovega poslovanja je danes registracija domenskih imen, saj GoDaddy ponuja tudi storitve gostovanja in prisotnosti ter poslovne aplikacije. Z naraščajočo dobičkonosnostjo in prostimi denarnimi tokovi si GoDaddy ne zasluži trgovanja bližje svojim najnižjim vrednostim v 52 tednih kot najvišjim, medtem ko splošni trg bučno.

Sirius XM Holdings

Satelitski radio je še ena industrija, ki se morda ne zdi kot leglo za počasno, a enakomerno rast. Ali res še vedno plačujemo za vrhunski radio, saj ima toliko povezanih avtomobilov dostop do neomejenih brezplačnih ali skoraj brezplačnih zvočnih alternativ? No, z zapisom 31,4 milijona samoplačniških naročnikov konec junija imamo svoj odgovor.Sirius XM ima stalno pozitivno letno rast na še nižji ravni kot GoDaddy. Ekološki prihodki v zadnjem desetletju nikoli niso narasli za več kot 13 % v nobenem letu. Edino leto z višjim zabeleženim porastom vrhunske ponudbe je bilo leto 2019, ko so bili rezultati dopolnjeni s prevzemom Pandora Music.

Premium radio je bil denarni stroj od združitve Siriusa in XM pred ducatom let. Sirius XM uporablja svoj prosti denarni tok za zagotavljanje rastočih četrtletnih dividend in odkup svojih delnic. Njegov delež se je od leta 2012 zmanjšal za 40 %, še vedno pa je lačen več lastnega kuhanja.

15-odstotna najvišja rast, ki jo je zabeležila v zadnjem četrtletju, je njen največji organski dobiček v več kot desetletju. Seveda to sledi slabim četrtletnim rezultatom pred letom dni, vendar je spodbuden znak, da satelitski radio ni prehodna tehnologija, ki izginja zdaj, ko se spet vozimo več. Sirius XM povečuje svojo bazo naročnikov – pričakujejo, da bodo letos dodali še 1,1 milijona računov – in ta enkratna zaloga se je razvila v eno bolj zanesljivih medijskih delnic.^