Vlaganje

10 ugodnosti, ki jih ima kongres, ki jih nimate

Po 16-dnevnem zaprtju vlade, še enem krogu razburjenja, ko gre za zgornjo mejo ameriškega dolga, in hudih razpravah o prihodnosti Obamacarea, ni presenetljivo odkriti, da Američani ne mislijo preveč visoko o kongresu.

zaloge, na katere morate biti pozorni v letu 2021

Z osebnega vidika vem, da nisem preveč zadovoljen s trudom, ki ga je katera koli stranka vložila v zadnjih nekaj letih, vendar tri ankete od leta 2011 govorijo čudeže o količini zlorabe, usmerjene proti kongresu.

Ločite ankete od The New York Times , Public Policy Polling in Gallup (izvedena med letoma 2011 in 2013 za zadnja dva) kažejo, da je kongresna ocena odobritve rekordno nizka med 9 % in 11 %, odvisno od tega, kateri vir izberete. Kot senator Michael Bennet (D-Colo.) tako pravilno rečeno (povezava odpre videoposnetek v YouTubu) leta 2011, medtem ko je s člani kongresa govoril o svoji 9-odstotni oceni odobritve: »Smo skoraj na robu napake!«

Stavba ameriškega kapitola.

Vir slike: Getty Images.

Ti prej omenjeni anketarji so jo postavili v še bolj kontekst, ko so Američane vprašali, kakšno je njihovo mnenje o kongresu glede na druge neugodne ideje, ljudi in naloge. Glede na njihove rezultate javnost gleda na kongres manj naklonjeno kot na pasje kakce, hemoroide, prometne zastoje, ščurke, vrste na DMV, zombije, herpes, banke, brstični ohrovt, IRS, prodajalce rabljenih avtomobilov in Wall Street. Vendar pa je kongres z nekaj varčevalne milosti ostal v boljši luči kot Miley Cyrus.Čeprav so rezultati razumljivo komični, so tudi neverjetno žalostni. Zakaj? Ker ima kongres nadzor nad določanjem zakonov, ki jih urejajo posamezniki in korporacije.

Kot sem razpravljal junija, je dojemanje javnosti lahko nevarno orodje, ki lahko uniči borzne dvige, tudi če podjetja zagotavljajo dobre obete za rast. Vera vlagateljev v kongres je ključnega pomena, saj bi lahko njihova sposobnost krmarjenja v prihajajoči razpravi o zgornji meji dolga v začetku februarja močno vplivala na Dow Jones Industrial Average (DJINDICES: ^DJI ) in široko zasnovano S&P 500 (SNPINDEX: ^ GSPC ) . Čeprav sta tako Dow kot S&P 500 ta teden dosegla nove najvišje vrednosti vseh časov, se ocenjuje, da je zaprtje vlade stalo 24 milijard ameriških dolarjev BDP in nismo nič bližje rešitvi dolgoročne zgornje meje dolga in zveznega primanjkljaja kot prejšnji teden smo bili ob tem času. Daljša zaustavitev vlade in neplačilo dolga bi pomenila slabe novice za oba glavna ameriška indeksa naprej.

s&p 500 na robinhood

Kar pa bi lahko bilo najbolj zaskrbljujoče od vsega, so ugodnosti, ki jih člani kongresa prejmejo kot 'hvala' za služenje svoji državi. V preteklih letih sem izpostavil nešteto ugodnosti podjetij, ki jih podjetja dodeljujejo svojim zaposlenim, nekatere pa so vključevale pretirane plačne pakete, brezplačna članarina v telovadnici in zajetne upokojitvene načrte. Vendar je le malo ugodnosti podjetja, ki bi jih lahko primerjali s temi 10 skupaj.1. Osnovna letna plača 174.000 $
Res je, da bi morali plačati nekaj premije za določanje zakonov in vodenje države kot izvoljeni uradniki, nekatera podjetja pa svojim zaposlenim dodeljujejo pretirane plačne pakete, vendar članstvo v kongresu vključuje minimalno letno plačo v višini 174.000 $, kar je več kot trikrat višja od povprečne plače v zasebnem sektorju v višini 51.986 dolarjev v letu 2010, navaja Urad za ekonomske analize.

koliko marže lahko dobite na robinhood

2. Brezplačno parkirišče na letališču
Koliko bi plačali za letališko parkirišče, ki je neposredno ob terminalu, na katerem ste pristali? Za kongres je to velika ničla. Nekoč v svoji zgodovini, dolgo preden je letališka uprava nadzorovala nacionalno letališče Ronald Reagan Washington in mednarodno letališče Dulles na območju Washingtona, DC, ju je upravljala zvezna vlada. Ko je letališka uprava prevzela leta 1987, je iz vljudnosti ohranila 92 združenih mest, rezerviranih med obema letališčima za člane kongresa. Po stopnji 22 USD na dan to predstavlja skoraj 740.000 USD letno izgubljenega prihodka za Reagan National.

3. Brezplačna telovadnica za člane hiše
Ne samo, da so člani predstavniškega doma deležni lastne ekskluzivne telovadnice, ampak ima tudi televizorje z ravnim zaslonom, bazen, savno in sobo s potokom ter igrišča za paddleball in košarko. To ne bi bilo tako slabo, le da je kongres ohranil svojo telovadnico odprto vseh 16 dni zaprtja vlade, s čimer je breme stroškov čiščenja in vzdrževanja naložil davkoplačevalcem.

4. Oslabljene omejitve trgovanja z notranjimi informacijami
Kljub sprejetju zakona o prenehanju trgovanja o kongresnem znanju, ki je morda bolj znan kot zakon o STOCK leta 2012, je kongres v začetku tega leta odstranil primarno komponento razkritja. Čeprav še vedno otežuje trgovanje z notranjimi informacijami, to pomeni, da jim ni treba javno razkriti svojih poslov in morebitnega notranjega znanja. Pohvalno je, da so prestali omejitve, vendar jih je težko ohraniti pošteno, če je težko dostopati do informacij.

5. Do 239 prostih dni
Po kongresnem koledarju, objavljenem konec leta 2012, je bilo na seznamu 126 kongresnih sej brez enega petdnevnega delovnega tedna, zaradi česar je bilo članom kongresa 239 dni za delo zunaj kongresa. Včasih to pomeni delo v domači državi, v drugih primerih pa lahko pomeni dopust. Člani kongresa imajo prost mesec avgust prost, dobijo dva tedna okrog velike noči in niso bili predvideni za delo niti en vikend, v skladu z letošnjim pravilnikom. Seveda je kongresni spis mogoče spremeniti in, kot smo videli že pred razpravo o zgornji meji dolga, bodo člani kongresa dejansko delali ob vikendih, kot se bo zdelo potrebno.

6. Kongres prejema subvencije za zdravstveno varstvo v okviru Obamacareja
V skladu z Zakonom o zaščiti pacientov in dostopni oskrbi, bolj znanem kot Obamacare, morajo posamezniki imeti zdravstveno zavarovanje ali jim grozi kazen, ki se vsako leto poveča do leta 2016. Za posameznike, ki zaslužijo manj kot štirikratno letno raven revščine (približno 46.000 $) ali družine, ki zaslužijo manj kot štirikratna raven revščine (približno 92.000 $), so upravičeni do delne ali celotne subvencije za svoje zdravstveno zavarovanje prek Obamacareovih zdravstvenih izmenjav. Kongres pa dobi tudi velik del svojega zdravstvenega zavarovanja, ki ga subvencionira javnost na Obamacareovih zdravstvenih borzah, kljub temu, da je raven revščine več kot štirikrat višja.

7. Boljši pokojninski načrt
Po podatkih ameriškega urada za popis prebivalstva bo povprečni prejemnik socialne varnosti letno zaslužil 15.000 dolarjev dajatev, medtem ko bo pokojnina javnih delavcev v povprečju okoli 26.000 dolarjev. Nasprotno pa bo upokojeni član kongresa, ki je služil 20 let, v povprečju prejel 59.000 dolarjev letno pokojninskih prejemkov. Poleg tega imajo člani kongresa (pravzaprav vsi zvezni delavci) dostop do varčevalnega načrta Thrift, naložbenega nosilca, podobnega 401 (k), s pristojbinami v višini samo 0,03 %. Da to postavim v kontekst, Bankrate ugotavlja, da to pomeni samo 0,27 USD provizije za vsakih 1000 USD za varčevalni načrt Thrift, v primerjavi s povprečnim 401 (k), ki zaračuna približno 5 USD pristojbin za vsakih 1000 USD! V življenju lahko to pomeni na tisoče manj honorarjev za zaposlene v kongresu v primerjavi z delavci v javnem in zasebnem sektorju.

naj prispevam k roth ira

8. Člani kongresa letijo brezplačno
V redu, torej ni vsak let brezplačen za člane kongresa, vendar je velika večina letov med njihovimi matičnimi državami in Washingtonom, D.C., financiranih z denarjem davkoplačevalcev. Kar je resnično edinstveno, je to, da zakonodajalci letalskim prevoznikom omogočijo, da si rezervirajo več letov, ne da bi jih večkrat zaračunali zaradi svojih zelo tekočih urnikov.

9. Smrtne ugodnosti
Če bi bil član kongresa ubit med opravljanjem funkcije, bi bila preživela družina tega člana upravičena do najmanj enoletne plače ali najmanj 174.000 $. V nasprotju s tem so družinski člani vojakov v oboroženih silah Združenih držav, ki poginejo med obrambo naše države doma ali v tujini, upravičeni do 100.000 dolarjev vojaške pomoči za smrt, kot tudi stroškov pogreba in pogreba.

10. Dodatek od 1,2 do 3,3 milijona dolarjev
Člani Parlamenta prejmejo 900.000 $ letnega dodatka za osebje ter 250.000 $ proračuna za potne in pisarniške stroške, ki jih v celoti plačajo davkoplačevalci. Po drugi strani pa vsak senator dobi proračun blizu 3,3 milijona dolarjev na podlagi podatkov kongresne raziskovalne službe. Spet nekatera podjetja zaposlenim ponujajo bogate plačne pakete in ugodnosti, zato bi bilo morda nekoliko hinavsko izbrati kongres za to eno točko. Ne poznam pa nobenega posla, kjer bi vsi zaposleni enako imeli vsaj 1,2 milijona dolarjev stroškov, ki so jim na voljo.^