Vlaganje

10 najboljših nizkocenovnih indeksnih skladov

Indeksni skladi z nizkimi stroški so tisti z nizkimi količniki stroškov ali letnimi provizijami za upravljanje. Vlagatelji, ki se osredotočajo na zmanjševanje svojih naložbenih stroškov, lahko sčasoma ustvarijo veliko boljše donose, saj je denar, izgubljen zaradi provizij, denar, ki se ne obremenjuje več na vašem naložbenem računu.

Mnogi vlagatelji imajo raje indeksne sklade – ki so vrsta skladov, s katerimi se trguje na borzi (ETF) – pred vzajemnimi skladi zaradi njihove nižje stroškovna razmerja in davčno učinkovita narava. ETF-ji za sledenje indeksu imajo običajno nizka razmerja stroškov, ker se upravljajo pasivno, kar ohranja nizke stroške poslovanja. Pasivno vlaganje strategije ne zahtevajo notranje analize zalog ali aktivnega trgovanja.

Izbira nizkocenovnega indeksnega sklada

Nizkocenovni indeksni skladi se uvrščajo v nekaj različnih kategorij. Razumevanje teh različnih vrst vam lahko pomaga izbrati najboljši nizkocenovni indeksni sklad za vas:

    Skupni skladi ameriških borz:Vlaganje v skupne ameriške borzne sklade, ki spremljajo indekse, ki vključujejo vsa javna podjetja v ZDA, je dobra izbira za ultra-minimalistične vlagatelje, ki želijo široko izpostavljenost ameriškemu borznemu trgu. S&P 500 indeksni skladi:Skladi, ki sledijo indeksu S&P 500, ponujajo enega najpreprostejših načinov za pridobitev raznolike izpostavljenosti največjim ameriškim podjetjem. Indeksni skladi po tržnih segmentih:Vlaganje v ETF po tržnem segmentu je še en način za strukturiranje vašega portfelja nizkocenovnih indeksnih skladov. Vlaganje v indeksne sklade, osredotočene na podjetja z veliko, srednje ali majhno kapitalizacijo, vam lahko pomaga prilagoditi svoj portfelj v skladu z vašo nagnjenostjo k tveganju.

Lahko se odločite tudi za vlaganje v več teh vrst nizkocenovnih indeksnih skladov, da povečate svoj portfelj. diverzifikacijo .

Najboljši nizkocenovni indeksni skladi

Ti indeksni skladi imajo nekaj najnižjih stroškovnih razmerij:Indeksni sklad

Razmerje stroškov

Sredstva v upravljanjuVanguard S&P 500 ETF (NYSEMKT:LET)

ali dolgujete denar, če se vaše delnice znižajo

0,03 %

739,5 milijarde dolarjev

Vanguard ETF z veliko kapitalizacijo (NYSEMKT:VV)

0,04 % 36,7 milijarde dolarjev

Schwab ZDA ETF z veliko kapitalizacijo (NYSEMKT:SCHX)

0,03 %

30,4 milijarde dolarjev

Vanguard Mid-Cap ETF (NYSEMKT: VO)

0,04 %

151,3 milijarde dolarjev

Schwab ameriški ETF s srednjo kapitalizacijo (NYSEMKT: SCHM)

katera podjetja delajo na cepivu proti covidu

0,04 %

9,7 milijarde dolarjev

Vanguard ETF z majhno kapitalizacijo (NYSEMKT:VB) 0,05 % 135,2 milijarde dolarjev
iShares Core S&P Small-Cap ETF (NOVICE: IJR) 0,06 % 72,4 milijarde dolarjev

Schwab ameriški širok trg (NYSEMKT: SCHB)

0,03 %

21,2 milijarde dolarjev

iShares Core S&P Skupni ameriški delniški trg (NYSEMKT: ITOT)

0,03 %

39,6 milijarde dolarjev

Vanguard Total Stock Market ETF (NYSEMKT:VTI)

0,04 %

prepozno za nakup Tesla delnic

1,2 bilijona dolarjev*

Viri podatkov: Ponudniki skladov, ETFdb.com. *Vključuje tako ETF kot razrede vzajemnih skladov.

Poglobimo se v nekaj teh nizkocenovnih indeksnih skladov:

Vanguard Total Stock Market Index Fund ETF

Če želite imeti en sam indeksni sklad ETF, ki vlaga v celoten ameriški borzni trg v pravih razmerjih, je Vanguard Total Stock Market Index Fund ETF vaša najboljša možnost. Zaradi lastništva delnic v tem skladu je lastništvo drugih delnic ali ETF-jev odveč, razen če želite izpostavljenost svojega portfelja osredotočiti na določen segment trga.

Z deleži v tem skladu boste držali velike, srednje in majhne družbe, ki so sorazmerne s širšim trgom – in z ugodnim razmerjem med kleti.

Za investitorja, ki je pripravljen in pozabi, je to strategijo zelo težko uskladiti s časovne in stroškovne učinkovitosti. Številne družbe za upravljanje skladov ponujajo skupna tržna sredstva po podobno nizkih stroških.

Vanguard S&P 500 ETF

Vanguard S&P 500 ETF sledi S&P 500 (SNPINDEX: ^ GSPC), referenčni indeks, ponderiran z tržna kapitalizacija ki vključuje 500 največjih ameriških podjetij. Široka razpršenost tega sklada je privlačna za številne vlagatelje.

Prihodek od davka v Koloradu od trave 2017

S&P 500 je 'samočistilni', kar pomeni, da ko določeno podjetje ne izpolnjuje več pogojev za vključitev v indeks, ga odstrani in nadomesti rastoče podjetje, ki si zasluži vključitev. Formulična narava procesa vključevanja zagotavlja, da S&P kotira le visokokakovostna podjetja in v njih vlaga Vanguard S&P 500 ETF.

Vanguard Mid-Cap ETF

Vanguard Mid-Cap ETF vlaga v podjetja s srednjimi tržnimi vrednostmi, običajno med 2 in 10 milijardami dolarjev. Tržni segment s srednjo kapitalizacijo vključuje podjetja z uveljavljenimi podjetji in zanesljivimi tokovi prihodkov, od katerih mnoga še niso prerasla v svoj polni potencial.

Ta ETF sledi ameriškemu indeksu srednje kapitalizacije CRSP, tako da želi imeti enake delnice kot indeks in v enakem razmerju. Majhno razmerje odhodkov sklada v višini 0,04 % je konkurenčno med ETF-ji s srednjo kapitalizacijo.

Vanguard ETF z majhno kapitalizacijo

Vanguard Small-Cap ETF je privlačna možnost, če želite vlagati v podjetja, ki imajo največji potencial rasti. Ta sklad sledi indeksu CRSP v ZDA Small-Cap Index, ki se osredotoča na ameriška podjetja v spodnjih 15 % do najnižjih 2 % glede na tržno kapitalizacijo.

Vlaganje v poceni indeksni sklad z majhno kapitalizacijo ETF, kot je Vanguard Small-Cap ETF, lahko poveča vaš splošni donos. Toda zaradi njegove osredotočenosti na majhno kapitalizacijo je lahko uspešnost tega ETF bolj nestanovitna kot druge naložbe.

Je nizkocenovni indeksni sklad pravi za vas?

Plačevanje višjih provizij za vlaganje v sklad, ki se aktivno upravlja, zmanjša vašo sposobnost ustvarjanja obrestno obrestovanje . Medtem ko so indeksni skladi na splošno široko zasnovani, lahko pridobite dodatno izpostavljenost portfelja določenim tržnim segmentom tako, da dodelite več denarja določenim delnicam ali skladom v skladu z vašimi naložbenimi preferencami.

Glede na razpoložljivost toliko nizkocenovnih indeksnih skladov je malo razloga, da bi plačali več kot minimalni znesek pristojbin. Če svojemu portfelju dodate nizkocenovni indeksni sklad, ohranite več vašega težko prisluženega denarja v lastnem žepu.^