Vlaganje

1 pameten način za vlaganje v Dogecoin brez nakupa kriptovalute

Dogecoin (CRYPTO: DOGE)vlagatelji so bili letos na divji vožnji. Med januarjem in majem je njegova cena narasla za več kot 15.000 % na nekaj več kot 0,74 $, da bi le nekaj tednov pozneje izgubila več kot polovico svoje vrednosti. Toda od tega pisanja je Dogecoin do danes še vedno višji za približno 6700 %, cena pa se je v zadnjem mesecu vztrajno dvigala.

ali lahko trgujete z delnicami peni na robinhood

Vlagatelji bodo to morda videli kot priložnost - morda se je Shiba Inu končno vrnil na pot do Lune! Toda preden se odločite, je pomembno pretehtati tveganja in pretehtati vse možnosti. Na primer, obstajajo načini, kako pridobiti izpostavljenost Dogecoin v svojem portfelju, ne da bi dejansko kupili kriptovaluto. Potopimo se.

Digitalni žeton pade v digitalni prašiček.

Vir slike: Getty Images.

Slaba stran Dogecoina

Dogecoin se je začel kot šala, vendar je zbral veliko privržencev na družbenih platformah, kot sta Reddit in TikTok. Pravzaprav je v začetku tega leta Dogecoin presegel Bitcoin postati najbolj omenjena kriptovaluta na Twitter . In seveda je Elon Musk prilil olje na ta ogenj z vrsto zabavnih tvitov, ki omenjajo Dogecoin.

Toda tukaj je težava: vrednost Dogecoina temelji izključno na njegovi priljubljenosti, priljubljenost pa je nestanovitna. Plima se lahko dobesedno obrne čez noč in prav to se je zgodilo maja. Še več, kljub velikemu družbenemu spremljanju je Dogecoin še vedno vreden delček skupne tržne vrednosti Bitcoina in ne ponuja programirljivosti drugih blokovnih verig, kot je Ethereum . Skratka, nič bistveno ne razlikuje Dogecoin od tisočih drugih kriptovalut, ki zdaj obstajajo.Obstaja še ena težava: Dogecoin je težko ovrednotiti. Vlagatelji uporabljajo meritve, kot so prihodki, zaslužki in diskontirani denarni tokovi za vrednotenje zalog. Toda Dogecoin ni posel, ki ustvarja denar, niti ni sredstvo, ki ustvarja obresti, kot je obveznica. Zaradi tega je špekuliranje o prihodnji ceni Dogecoina bolj podobno igranju na srečo.

Seveda to ne pomeni, da bo njegova cena strmo padla. Nekdo vedno zmaga na loteriji in čez leto bi lahko Dogecoin bil vreden 10-krat več, kot je danes. Lahko pa je vreden manj kot 0,01 $, tako kot je bil pred devetimi meseci. Ne glede na to je to zelo tvegana naložba.

Ženska se nasmehne in gleda v svoj pametni telefon.

Vir slike: Getty Images.ki je ustanovitelj sklada

Prednosti Coinbase

Coinbase (NASDAQ: COIN)pomaga svojim strankam sodelovati v kriptoekonomiji, rastočem ekosistemu, ki vključuje sredstva, kot sta Bitcoin in Dogecoin, pa tudi nezamenljive žetone (NFT), pametne pogodbe in decentralizirane finančne (DeFi) aplikacije.

Podjetje služi 68 milijonom uporabnikov, vključno z malimi vlagatelji, institucijami in ekosistemskimi partnerji. Njegova platforma ponuja vrsto izdelkov, kot so analitična programska oprema, orodja za razvijalce in storitve mobilne denarnice. Vendar je Coinbase predvsem posredniška družba in 85 % njegovih prihodkov je v zadnjem četrtletju izviralo iz transakcijskih provizij.

Povedano drugače, Coinbase uspeva, ko je kripto trg nestanoviten: večji obseg trgovanja pomeni več transakcijskih provizij in to pomeni več prihodkov za podjetje. Torej, če vas zanima Dogecoin – ali katera koli druga kriptovaluta – vam lahko Coinbase pomaga izkoristiti to nestanovitnost, ne glede na to, ali se cena giblje navzgor ali navzdol.

Upoštevajte na primer finančno uspešnost podjetja do prve polovice leta 2021. Ker sta Dogecoin in širši trg kriptovalut v prvem četrtletju močno narasla, nato pa v drugem padla, je Coinbase zabeležil neverjetno rast tako na vrhu kot na dnu.

Metrična

Prvo polletje 2020

1. pol 2021

navadna delnica je vrsta računa

Spremenite

Prihodki

377 milijonov dolarjev

4,03 milijarde dolarjev

969 %

Čisti dobiček na delnico

0,15 $

9,60 $

6.300 %

Vir: Coinbase SEC Filings. Opomba: dobiček na delnico temelji na popravljenem štetju delnic.

Donos indeksnega sklada s&p 500

Še pomembneje je, da se je Coinbase razlikoval od drugih posredniških družb s pomembnimi naložbami v kibernetsko varnost in skladnost z zakonodajo. Pravzaprav zagotavlja sredstva strank z največjim kriminalnim programom vroče denarnice na zavarovalnem trgu. Podjetje ima trenutno na svoji platformi 180 milijard dolarjev sredstev ali 11,2 % vseh obstoječih kripto sredstev, zaradi česar je zaupanja vredna blagovna znamka. Kot rezultat, nekateri analitiki Wall Streeta vidijo pomembno prednost za delničarje.

Tu je bistvo: Coinbase nikakor ni naložba brez tveganja. Od prvotne javne ponudbe v aprilu je delnica padla za več kot 30 % glede na prvotno ceno. Ampak mislim, da je manj tvegano kot dokončen nakup Dogecoina, preprosto zato, ker je Coinbase posel, ki ustvarja denar in ni odvisen od uspeha nobene posamezne kriptovalute.

Zato je ta delnica videti kot pameten način za pridobitev izpostavljenosti Dogecoin v vašem portfelju, ne da bi dejansko kupili Dogecoin.^