Vlaganje

1 Nedavna oglaševalska tehnologija IPO za ogled

Oglaševalsko tehnološko podjetje PubMatic (NASDAQ: PUBM)ni tako znana kot druge zaloge oglasne tehnologije Trgovska miza (NASDAQ: TTD), vendar je morda vredno podrobnejšega pogleda. V tem Fool Live video posnetek, posneto 27. septembra , Sodelavec Fool.com Jon Quast gledalcem predstavi potek poslovanja PubMatic -a in zakaj je na njegovem seznamu nedavne IPO.

Jon Quast: To je podjetje za oglaševalsko tehnologijo in nasproti The Trade Desk. Mnogi vlagatelji so morda seznanjeni Magnite . To je neposreden konkurent Magnite. Magnite je večji igralec v prostoru, toda PubMatic je organsko prišel do cilja, Magnite pa do njega s pridobitvami. To je ena izmed stvari, ki me zanima. To je podjetje, ki temelji na uporabi programske opreme kot storitve.

V bistvu sodeluje z založniki, da zapolni njihova mesta za oglase, in več ko je mest za oglase, več stvari se zapolni, več programske opreme kot storitve, več prihodkov lahko ustvari. Nekaj ​​razlogov, zakaj mi je to všeč, in dovolite mi, da delim svoj zaslon.

Zakaj tega ne potegne? No, naj povem to, ker tega ne morem potegniti. Svetovni trg digitalnih oglasov raste zelo hitro. Raste s približno 15 -odstotno letno stopnjo rasti. To je nekaj, kar želite videti za te igralce, 650 milijard dolarjev, le ogromen trg. Kot bi pričakovali, prihodki podjetja PubMatic hitro naraščajo in so se v zadnjem četrtletju medletno povečali za 88%. Tokrat bom poskušal prikazati pravo stran.

najboljše delnice za dolgoročno vlaganje

Tukaj smo. To je iz njihove predstavitve vlagateljev, trenutno imajo veliko rast strank, kar je eden od razlogov, da mi je všeč. To je zadnje četrtletje in pravi, da je to le del poslovanja, ki povezuje televizijo. Sodeluje s 114 povezanimi televizijskimi partnerji. To je v primerjavi s samo 80 povezanimi televizijskimi partnerji v prejšnjem četrtletju. To je velika rast četrtletja v četrtletju, zato pridobivajo veliko novih strank.Kot podjetje za programsko opremo kot storitev spremljajo neto stopnjo zadrževanja v dolarjih. Mislim, da Brian Feroldi pravi, da je to dobro. To je tisto, kar želimo videti. To je vse večja poraba odjemalcev sčasoma, kar vključuje odliv strank. Leta 2019 je bila njihova stopnja zadrževanja v dolarjih 109%, leta 2020 122%. V zadnjem četrtletju je bilo 150%. Stranke ostajajo, povečujejo svojo bazo strank, obstoječe pa sčasoma porabijo veliko več.

Ko tukaj pogledate vodstveno ekipo, je to tudi zelo zanimivo. Poglejte, imamo soustanovitelja in generalnega direktorja, ustanovitelja in predsednika, soustanovitelja, predsednika inženiringa. V upravnem odboru je še en soustanovitelj. To je vodstvena ekipa, ki je ohranila veliko svojih prvih ustanoviteljev. Tukaj je res zanimivo Amar Goel. On je predsednik. Kot sem rekel, ima v lasti devet odstotkov podjetja. Njegov brat Rajeev je lastnik 8,6% družbe. Gre za vodstveno ekipo, ki je v to podjetje zelo vložena. Glassdoor, Rajeev dobi 92 -odstotno oceno odobritve, 4,4 od petih zvezdic na Glassdoorju. To so dobre ocene Glassdoorja, kot sem jih videl. Zdi se, da je to podjetje zelo močno delovno mesto, ki resnično pomaga razložiti, zakaj je bila njihova organska rast tako velika v primerjavi z Magnite.

Ko pogledate finančne podatke tukaj, želim poudariti, da je to bruto marža tukaj zelo visoka, 75%, kar je približno toliko, kot lahko dobite za katero koli podjetje. Stopnja čistega dobička je zelo donosna, čeprav gre za majhno podjetje. Mislim, da gre za okoli 200 milijonov dolarjev letnih prihodkov, zelo majhno podjetje, vendar 21-odstotni čisti dobiček. Njena gotovina in njeni ustrezniki, ta oznaka tukaj prikazuje 90 milijonov dolarjev, v resnici imajo nekaj kratkoročnih tržnih vrednostnih papirjev, ki skupaj prinašajo več kot 122 milijonov dolarjev in v bilanci stanja nimajo nič dolga. Finančno zelo močno podjetje.načrtovanje upokojitve v 50-ih letih

Trenutno so zaloge razbite, mislim na pomisleke glede Googla in Apple spreminjanje trga oglasne tehnologije in njegovo vrednotenje je res nizko. Če pogledate njegovo ceno do prodaje, manj kot osemkratno prodajo za podjetje, ki je zelo donosno in hitro raste. To razmerje P/E tukaj ni ravno pravo. Mislim, da je bližje 50, vendar še vedno trguje po zelo dostojnem vrednotenju za hitro rastoče podjetje na hitro rastočem trgu, ki ima res odlične temelje.^