Vlaganje

1 Veliko tveganje vlaganja v Dogecoin

Dogecoin (KRIPTO:DOGE)je bil v zadnjih nekaj mesecih na naslovnicah zaradi svojih osupljivih donosov. Od začetka leta je cena Dogecoina od tega pisanja narasla za skoraj 7000%. V zadnjih 12 mesecih se je povečala za več kot 15.500 %.

Za primerjavo, dve največji imeni v kripto, Bitcoin (KRIPTO:BTC)in Ethereum (KRIPTO:ETH), so se v zadnjem letu njihove cene zvišale za približno 300 % oziroma 1.000 %. Medtem ko so številne kriptovalute doživele rekordne donose, je Dogecoin v svoji ligi.

Težko je prezreti takšne številke. Vendar samo zato, ker naložba prinaša nebesno visoke donose, še ne pomeni nujno, da je dobra ideja za nakup. Dogecoin je morda preveč dober, da bi bil resničen, in obstaja eno veliko tveganje, ki ga morate upoštevati, preden vložite.

Pes Shiba Inu, katerega podoba je povezana z Dogecoin.

Vir slike: Getty Images.

kolikšna je cena lastniškega kapitala

Nizka cena ni vedno dobra stvar

Kriptovalute, kot sta Bitcoin in Ethereum, so morda največji igralci v kriptoprostoru, vendar so tudi drage. Sredi aprila, ko je Bitcoin dosegel svoj vrhunec, je stal okoli 65.000 $ na žeton. Ethereum je stal nekaj več kot 4000 dolarjev na žeton na vrhuncu sredi maja.Rekordna vrednost Dogecoina pa je bila le 0,68 $. S tako nizko ceno je to ena najbolj dostopnih naložb. In če ste na ograji glede naložb, je lahko skušnjava kupiti Dogecoin preprosto zato, ker je poceni.

To pa je lahko izjemno tvegana poteza, saj cenovno ugodne naložbe niso vedno dobre naložbe. Če kupite Dogecoin samo zato, ker je cenejši od konkurentov, lahko na koncu še vedno izgubite denar.

Čeprav so vse kriptovalute tvegane, je Dogecoin ena najnevarnejših naložb. Preden sploh razmišljate o nakupu, je pomembno razmisliti o tem, kako se bo ta naložba sčasoma izkazala.kratkoročna stopnja davka na kapitalski dobiček 2020

Bo Dogecoin dolgoročno preživel?

Pri vsaki naložbi je najpomembnejši dejavnik, ki ga je treba upoštevati, ali je verjetno, da bo doživela dolgoročno rast. Za dolgoročne naložbe je večja verjetnost, da se bodo po recesiji vrnile nazaj in ohranile konkurenčno prednost v svoji panogi.

Kriptovalute so na splošno še vedno zelo špekulativne. Z drugimi besedami, nihče ne ve zagotovo, ali bodo še vedno prisotni čez nekaj let ali desetletja. Dogecoin pa je še posebej tvegan, ker nima toliko uporabnosti kot njegovi konkurenti.

Da bi katera koli kriptovaluta postala mainstream, mora imeti neko vrsto uporabe v resničnem svetu. Bitcoin je najbolj priljubljena vrsta kriptovalute in to je tip, ki so ga trgovci najbolj pripravljeni sprejeti. To ji daje pomembno prednost, saj bo široka uporaba ključna za uspeh katere koli kriptovalute.

Ethereum ima tudi uporabnost v resničnem svetu s svojo tehnologijo veriženja blokov. Blockchain Ethereum ni le gostitelj njegovega domačega žetona Ether, ampak je tudi omrežje, ki ga uporabljajo nezamenljivi žetoni (NFT), decentralizirano financiranje in na tisoče drugih aplikacij. Tehnologija Ethereum ima potencial za revolucijo v različnih panogah, in če ji uspe, ima dobre možnosti za uspeh tudi njena kriptovaluta Ether.

Po drugi strani pa ima Dogecoin trenutno zelo malo uporabnosti. Za nekaj trgovcev, ki sprejemajo kriptovalute, je večja verjetnost, da bodo sprejeli Bitcoin kot Dogecoin, Dogecoin pa nima večjih prednosti pred svojimi konkurenti.

Valovit modri digitalni prašiček na temnem ozadju.

Vir slike: Getty Images.

kako deluje kratka prodaja

Ali se bo cena Dogecoina še naprej povečevala?

Seveda, kljub zelo malo uporabnosti v resničnem svetu, so donosi Dogecoina še vedno prehiteli svoje konkurente. Vendar so ti dobički večinoma umetni in verjetno ne bodo trajali večno.

Del razloga, zakaj se je cena Dogecoina dvignila, je zato, ker je bil močno promoviran na spletu. Slavni milijarderji, kot sta Elon Musk in Mark Cuban, so promovirali Dogecoin na družbenih omrežjih, mali vlagatelji pa so vlagali ogromno.

Več ljudi kot vlaga v sredstvo, višja je njegova cena. Dogecoinov tek je podoben GameStop saga v začetku tega leta, ko so vlagatelji dvignili ceno delnic, da bi jo kmalu zatem spustili in skušali hitro zaslužiti.

kdaj bodo prevzeli električni avtomobili

Pri vsaki naložbi je to rdeča zastava, če cena delnice ni v skladu z osnovnimi osnovami. Dogecoin ima malo uporabnosti in nima konkurenčne prednosti v industriji, vendar je njegova cena strmo narasla. To je znak, da se ta rast dolgoročno ne bo nadaljevala.

Cena Dogecoina se je v zadnjih nekaj tednih že poslabšala. In če ne razvije načina, kako ostati konkurenčen, obstaja velika verjetnost, da sčasoma ne bo preživel. Torej, ne glede na to, kako poceni je, je še vedno nevarna naložba.

Kam bi morali namesto tega vlagati?

Ne glede na to, ali se odločite vlagati v kriptovalute ali delnice, je to vedno dobra ideja raziskati temeljne osnove naložbe . Poglejte dlje od cene in poskusite ugotoviti, ali ima naložba dejansko uporabnost in močno konkurenčno prednost.

Najboljše naložbe so tiste, za katere je večja verjetnost, da bodo doživele dolgoročno rast. Dogecoin trenutno morda ni najboljša naložba, vendar obstaja veliko varnejših možnosti, ki imajo še vedno možnost za višji zaslužek.^