Vlaganje

1 ključna metrika, ki kaže moč priložnosti za marihuano

Zaloge marihuane so v zadnjem letu pritegnile vlagatelje, saj so legalizacija v Kanadi in številne povezave z bolj uveljavljenimi podjetji pomagale legitimirati dolgo prepovedano drogo.

Zaloge konoplje so v veliki meri zbledele od kanadske legalizacije 17. oktobra, kar je znak, da je sektor morda v mehurčku, medtem ko nekateri vlagatelji menijo, da je izdelek v bistvu blago, ki ne ponuja dovolj priložnosti za razlikovanje.

Kljub tem pomislekom obstaja ena priljubljena metrika, ki jo medvedi morda ignorirajo, kar kaže, kako privlačna je priložnost marihuane: prodaja na kvadratni čevelj.

s&p 500 indeks etf
Znak za trgovino z marihuano ob palmah

Vir slike: Getty Images.

Kako merijo trgovci na drobno

V maloprodajni industriji ni pomembnejšega merila za merjenje priljubljenosti izdelka ali koncepta od prodaje na kvadratni čevelj ali letnega prihodka, ki ga prodajalec ustvari s svojimi nepremičninami. Prodaja na kvadratni čevelj kaže, kako učinkovito trgovec na drobno uporablja svoj prostor, kar je še posebej pomemben znak uspeha v današnjem času, saj e-trgovina moti tradicionalni model trgovine.Nekatere bralce bo morda presenetilo, da trgovine z marihuano ali ambulante drobijo maloprodajno industrijo pri prodaji na kvadratni čevelj.

Kot pravi Costar, podjetje za raziskave komercialnih nepremičnin, povprečni trgovec na drobno ustvari le 325 $ letnega prihodka na kvadratni čevelj, kar je manj od 375 $ v zgodnjih 2000-ih.

Raziskovalno podjetje je to ugotovilo lani Apple (NASDAQ: AAPL)je bil najvišji v prodaji na kvadratni čevelj za vsa podjetja s 5.546 $, zahvaljujoč relativno majhnemu številu trgovin in priljubljenosti njegovih vrhunskih pripomočkov, kot je iPhone. Tiffany (NYSE:TIF), luksuzni draguljar, vodi v svojem segmentu z 2.951 $ prodaje na kvadratni čevelj zaradi visoke cene nakita in Lululemon Athletica (NASDAQ:LULU), vrhunska oblačila za jogo, je na prvem mestu pri prodajalcih oblačil s prodajo 1560 $ na kvadratni čevelj.Vsa tri od teh podjetij so zelo dobičkonosna z dvomestno stopnjo dobička, imajo močne blagovne znamke in jih širša javnost dobro ceni.

Vendar pa MedMen Enterprises ( OTC:MMNFF ), vrhunski prodajalec konoplje s sedežem v Kaliforniji, ki je bil opisan kot 'Apple store of pot', je v zadnjem četrtletju v svojih trgovinah v Kaliforniji objavil prodajo na kvadratni čevelj v višini 6257 dolarjev. Z drugimi besedami, njegove trgovine so bolj zasedene kot kateri koli drug glavni trgovec na drobno v državi. MedMen, ki je osredotočen na ameriški trg, ima zdaj 67 trgovin v 12 državah, pri čemer je upošteval nakup Pharmacanna, in 39,8 milijona dolarjev prihodkov lani pri več kot 700.000 prodajnih transakcijah, kar pomeni, da je njegova povprečna prodajna transakcija okoli 50 dolarjev.

samsung galaxy s6 flop

MedMen ni edina trgovina z marihuano, ki objavlja prodajo na kvadratni čevelj. V Seattlu je na primer študija pokazala, da povprečna prodajalna loncev ustvari 1513 dolarjev prodaje na kvadratni čevelj, nekatere trgovine pa več kot šestkrat več. Po podatkih revije Marihuana Business Factbook je povprečna prodaja na kvadratni čevelj v letu 2016 znašala 1.773 $ v rekreacijskih ambulantah in 1.143 $ v zdravstvenih ambulantah, ki sta obe bistveno boljši od povprečnega trgovca na drobno.

Kaj to pomeni za prihodnost lonca

Iz visoke prodaje na kvadratni čevelj v podjetju MedMen in podobnih lahko izpeljemo številne zaključke. Prvič, kaže, kako močno je povpraševanje po izdelkih iz konoplje. Podjetja, kot so Apple, Tiffany in Lululemon, lahko ustvarijo vodilno prodajo na kvadratni čevelj, ker so njihovi izdelki priljubljeni in dragi, njihove blagovne znamke pa imajo predpomnilnik. Zdi se, da MedMen ponazarja to moč v industriji marihuane, čeprav je širši sektor konoplje zelo primeren za visoko prodajo na kvadratni čevelj, saj so izdelki, tako kot nakit ali pametni telefoni, dragi in majhni, kar pomeni, da ni potrebe po velikem prostoru za njihovo shranjevanje. .

katera je najcenejša zaloga na robinhoodu

Morda pa je še pomembneje, da so zaradi visoke prodaje na kvadratni meter v industriji loncev te trgovine zelo zaželene za nakupovalna središča in druge komercialne lastnike, ki želijo povečati promet. Podjetja, kot so trgovine Apple in Whole Foods, iščejo razvijalci komercialnih nepremičnin, ker ustvarjajo velik obseg prodaje in privabljajo vrhunske stranke. Veriga, kot je MedMen, bi lahko storila enako za nakupovalne centre, še posebej, ker nakupovalna središča vedno bolj ostajajo brez prostih mest, saj podjetja kot npr. Sears bankrotirati .

Vlagatelji marihuane se morajo zavedati, da visoka prodaja na kvadratni čevelj ni nujno povezana z dobičkom. MedMen je v zadnjem proračunskem letu zabeležil veliko izgubo pri negativnih 112,3 milijona dolarjev; splošni in administrativni stroški so narasli na 98,2 milijona dolarjev, saj podjetje vlaga v širitev in se pripravlja na integracijo Pharmacanna po nedavni pridobitvi. Vendar pa ima podjetje na ravni trgovine 33-odstotno bruto maržo, kar kaže, da so trgovine same po sebi donosen poslovni model.

Nihče ne ve, kam vodi MedMen sam, saj bo moralo podjetje sčasoma premagati te velike izgube, toda podatki o prodaji na kvadratni čevelj kažejo eno stvar.

Obstaja ogromno zadržano povpraševanje po izdelkih iz konoplje, kar bi moralo še naprej spodbujati širitev industrije in nadaljnje prizadevanje za legalizacijo tako v drugih državah kot na zvezni ravni. Z naraščajočo prodajo na kvadratni čevelj je enostavno videti, kako bi lahko trg marihuane v ZDA sčasoma dosegel 100 milijard dolarjev ali več.^